5 tips voor bladerbare documenten

5 tips voor bladerbare documenten

30 januari 2019

Docupage weetjes
Met onze module Docupages maak je snel en direct bladerbare pdf’s. Bijvoorbeeld voor jouw (online) magazine of brochure. Met slechts één druk op de knop. Je kunt ook documenten bladerbaar maken die niet in Docufiller zijn gemaakt. Het werkt heel eenvoudig, gebruiksvriendelijk en snel. Na publicatie deel je jouw bladerbare documenten eenvoudig op je website of via social media.

 

Tips voor het bladerbaar maken

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je jouw pdf of Docufiller document bladerbaar wilt maken:

 1. Husselen
  Bij het bladerbaar maken dienen alleen liggende OF staande pagina’s in je document te zitten, niet door elkaar heen.
 2. Spreads
  Bij het bladerbaar maken dient je externe pdf document te bestaan uit losse pagina’s, dus geen spreads!
 3. Tijdelijk bestand
  Je kunt optioneel een verloopdatum toevoegen aan een Docupage, na deze datum wordt de Docupage automatisch verwijderd uit het overzicht.
 4. Bereikbaar
  Optioneel kan je social media links toevoegen naar jouw social media pagina’s. Deze worden getoond boven je bladerbaar bestand zodat de bezoeker aan jouw Docupage eenvoudig naar jouw social media kanalen kan navigeren.
 5. Foutje gemaakt?
  Geen probleem, je kunt bestaande Docupages eenvoudig updaten. Lees hoe je dat doet in dit artikel

 

Bladerbaar gemaakt, en nu?

Zodra je jouw document hebt omgezet naar een Docupage, ben je klaar om te delen! Sharing & publishing is niet voor niets onze pay-off. Er zijn twee mogelijkheden om te delen:

 • Als link
  Bijvoorbeeld via social media of via een mail. Klik hiervoor op het schakel-icon, dit opent een venster waarin je de link kunt kopiëren voor gebruik.

 • Als IFrame
  Om jouw Docupage op te nemen in een website. Klik hiervoor op het code-icon, dit opent een venster waarin je de code kunt kopiëren voor gebruik. Een IFrame (inline frame) is een HTML document geïntegreerd in een ander HTML document op een website.

 

Handig om te weten

Bezoekers aan jouw Docupage kunnen het bestand ook direct downloaden als pdf via het icon dat erboven staat (pijltje naar beneden). Dat wordt automatisch gegenereerd en hoef je dus niets voor te doen.

Heeft je document meer dan 18 pagina’s? Dan zie je onderaan jouw Docupage geen thumbnails meer als navigatie maar een horizontale scrollbalk. Om het jouw bezoeker makkelijk te maken om door het document te bladeren.

 

De voorbeelden zijn oneindig

Denk aan whitepapers, nieuwsbrieven, folders, brochures, menukaarten, online magazines en ga zo maar door. Hierbij een drietal voorbeelden van onze klanten:

bladerbaar-kennemerwonen.jpg       bladerbaar-rijnijssel.jpg
Voorbeeld Kennemer Wonen       Voorbeeld RijnIJssel (RIJk Magazine)

Heb je zelf ook een mooie Docupage aangemaakt die je met ons wilt delen of die we mogen gebruiken als voorbeeld op onze website? We horen het graag. Mail dan naar Esther Geldens.

 

Wil je eens zien hoe dynamisch zo’n bladerbare PDF is?


Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op: +31 (0)40 204 42 50. Dan kun je het zelf zien.
> Ik wil een bladerbare PDF

 

Onze professionals helpen je graag verder

Neem contact op met Esther Geldens of Frank Govers voor persoonlijk advies +31 (0)40 204 42 50. Benieuwd naar de andere uitgebreide mogelijkheden en functionaliteiten van Docufiller? Vraag nu de gratis demo aan en ervaar zelf de #1voud! We kunnen zowel online als op locatie een complete demonstratie geven.

 

Gerelateerd artikel:

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Innovatie en tips
Terug