Terug naar de case

Interview met Marlies Tenback, communicatiemanager van Natuurmonumenten


“Natuurmonumenten beschermt 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen. Overal in Nederland. Voor iedereen. Dat doen we sinds 1905 met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven.”

Hoe is de behoefte aan Docufiller ontstaan?
“Wij waren al langer op zoek naar een mogelijkheid eenvoudige middelen te maken binnen de huisstijl van Natuurmonumenten."

"Wij werken ook met vormgevers en DTP-studio’s, maar eenvoudige middelen wilden we graag zelf in huis kunnen doen, uiteraard wel in de huisstijl. Die huisstijl kenmerkt zich door veel kleurgebruik (vaste combinaties uit een palet) en (verwonderend) (natuur)beeld. Ook de typografie ligt vast. Docufiller bleek aan onze wensen te kunnen voldoen."

"Wij kunnen met Docufiller de kleuren uit ons kleurenpalet gebruiken in de templates. We kunnen beelden uit onze beeldbank uploaden voor gebruik in posters/flyers of andere middelen. De typografie is conform huisstijl. Zijn de beelden kwalitatief niet goed genoeg om voor drukwerk te gebruiken, dan geeft het systeem daar een melding van. Heel handig."

"De besparing in geld en de eenvoud van Docufiller hebben de doorslag gegeven voor het werken met Docufiller.”

Hoe verliep de implementatie?
"Na de testfase hebben we Docufiller-gebruikers uitgenodigd voor een workshop die gepresenteerd werd door mensen van Docufiller. Die workshop vond plaats op ons centraal kantoor. Alle deelnemers konden ter plekke achter een pc aan de slag met Docufiller. Mensen van Docufiller hebben uitgebreid het programma toegelicht en vragen beantwoord. Deze workshop was heel nuttig. Inmiddels werken we al weer langer met Docufiller en denken we er over om wederom een workshop te organiseren, om alle Docufiller gebruikers weer bij te praten over de nieuwe templates die inmiddels zijn toegevoegd en aanvullende mogelijkheden.”

Wat zijn de ervaringen met Docufiller?
“Onze gebruikers zijn tevreden. Docufiller is erg makkelijk, gebruikersvriendelijk. We gebruiken Docufiller voor flyers, folders, posters in A3- en A4-formaat, informatiekastjes en omslagen voor rapporten."


Natuurmonumenten logo wit