Terug naar de case

Klant aan het woord
Valkenhof

De ervaringen van Rosanne Roxs, senior Marketing- en Communicatie-adviseur van Valkenhof, met Docufiller.

Voor welke middelen/producties gebruikt Valkenhof Docufiller?
“Tot nu toe voor brochures, flyers en posters. De gebruikers zijn erg tevreden. Het is heel eenvoudig geworden om brochures of flyers te maken die volledig in de huisstijl zijn.”

Kunt u (ongeveer) kwantificeren hoeveel besparing in kosten en tijd Docufiller oplevert?
“De belangrijkste besparing is in kosten; waar we voorheen een externe vormgever aan het werk moesten zetten, doen we nu de opmaak zelf. Die uren hoeven we dus niet meer te betalen. Daar hebben we bij de besluitvorming vooral naar gekeken. De tijdsbesparing zit hem met name in het feit dat je direct een eindproduct hebt; een ontwerp hoeft dus niet heen en weer van ons naar de vormgever en vice versa voordat het definitief is.”

Hoe is de behoefte ontstaan aan een andere opzet van grafische producties?
“We deden sommige dingen zelf in Illustrator, maar dat vraagt enorm veel kennis van grafische software. Die kennis hadden we niet in huis. Toen we kennismaakten met Docufiller zagen we meteen een mooie oplossing voor dat probleem. Vooral voor eenvoudige uitingen als een flyer of poster is het vaak zonde als je daarvoor een vormgever moet inschakelen. Dat soort middelen maken we nu heel snel zelf.”

Hoe verliep de oriëntatie?
“Wij zijn zelf benaderd door Docufiller. Zij hadden al meerdere zorg- en maatschappelijke organisaties in hun klantenkring en dachten dat het voor ons ook iets zou kunnen zijn. Na de demo en de offerte zijn we uiteraard wel gaan kijken of er vergelijkbare tools in Nederland bestonden, maar die konden we eigenlijk niet vinden. De concurrenten die we vonden waren vaak gebonden aan een drukker en dat wilden we niet.”

Hoe verliep de implementatie?
“De implementatie is vrij vlot verlopen. Onze vormgever leverde de open bestanden en het beeldmateriaal waarmee de templates zijn gebouwd. Na een instructie konden we al vrij snel aan de slag.”

Verwacht u in de toekomst meer met DF te gaan doen? Wat?
“Waarschijnlijk wel. Het is een tendens in communicatie dat medewerkers meer middelen tot hun beschikking krijgen om zelf te communiceren of middelen te ontwikkelen. Ook bij Valkenhof speelt dit. Dat betekent dat we in de toekomst aan meer gebruikers toegang zouden gaan bieden. Daarnaast biedt Docufiller zelf steeds meer opties die interessant kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld een tool om e-mailnieuwsbrieven te verzenden.”