5 gebruikerstips om nog makkelijker te werken met Docufiller

5 gebruikerstips om nog makkelijker te werken met Docufiller

28 mei 2018

Hoe kun je gekleurde tekstkaders maken? Hoe verberg je documenten op je homepagina? Bekijk hieronder de eerste 5 handige gebruikerstips.

1. Documenten verbergen op de homepagina

Wil je je opstartscherm/homepagina in Docufiller opschonen? Dat kan. Je kunt sinds de nieuwe interface nu ook documenten op de homepagina verbergen.

nieuweinterface-verbergkoppeling.png

Zo doe je dat!
Ga bij het pijltje naar rechts onder het bestand en klik op 'Verberg koppeling'. Alle documenten zijn nog gewoon te benaderen via de tab Documenten in je Persoonlijke map. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je iets verwijdert.

2. Waar staat dat document ook al weer?

Soms ben je gewoon even kwijt waar een document ook al weer opgeslagen is. Naast de zoekfunctie bovenin hebben we nog een oplossing.

Als het document op je homepagina staat, kun je via het pijltje naar rechts kiezen voor ‘Locatie’, je gaat dan rechtstreeks naar de Documenten-map om te zien waar het document is opgeslagen.

3. Snel een PDF of Docupage genereren

Je kunt (weer via het pijltje naar rechts op je homepagina) met ‘Bepaal output’ rechtstreeks naar de output-pagina gaan van het betreffende bestand. Daar kun je het gewenste outputprofiel direct selecteren zonder dat je de opmaak-stappen hoeft te doorlopen.

4. Gekleurde tekstkaders in de opmaak

Wil je een tekst extra aandacht geven door er een gekleurd vlak achter te plaatsen? Dit kunnen we voor je toevoegen als extra opmaakstijl(en).

Zodra deze stijl is toegevoegd, dan kun je gekleurde tekstkaders maken op een willekeurige positie in je tekstkader. Dit doe je door:

  • in het tekstkader een tabelcel te plaatsen waarin de tekst gezet wordt;
  • deze te selecteren; en
  • vervolgens een kleurstijl bij de opmaak te kiezen.

5. Scheidingslijn tussen tekst

Om bijvoorbeeld in documenten je artikelen te scheiden binnen een tekstkader kun je een vaste lijn of een stippellijn plaatsen.

Dit kun je handmatig doen (door streepjes te typen) of we kunnen een vaste lijn ook als opmaakstijl in de editor aanbieden (als maatwerk).

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je een andere gebruikersvraag, mail dan naar support@docufiller.nl.

De snelste manier om een gebruikersvraag te stellen is via de supportlink (het vraagteken rechtsboven in het venster van Docufiller). Je vraag komt dan direct uit bij de juiste persoon.

 

blog-docufiller.pngDit blog is geschreven door: 
Docufiller 

 

 

Categorie: Innovatie en tips
Terug