6 tools om beter remote te werken

6 tools om beter remote te werken

3 september 2020

Hoe zorgen wij ervoor dat we remote kunnen werken? De grootste zorg lag bij goede communicatie met het team en de productiviteit.

Remote werken is niet voor iedereen geschikt maar het succes ligt bij een goed proces. Ons management is gebaseerd op vertrouwen en vrijheid, teams die zichzelf aansturen, feedback en transparantie. Docufiller heeft altijd al een open cultuur gehad. De keuze om thuis te werken ligt in deze bijzondere tijd dan ook bij de werknemer. Al zijn we er op kantoor inmiddels weer helemaal klaar voor.

 

Deze 6 tools helpen ons beter remote te werken 

1. Docufiller

Uiteraard staat onze eigen tool op de eerste plaats. Je kunt locatie onafhankelijk werken met Docufiller omdat alles in de cloud staat. In de omgeving van jouw organisatie log je in via je browser en je hebt alle communicatiemiddelen bij elkaar die je direct eenvoudig kunt bewerken, publiceren en delen. Zelf zetten wij Docufiller het meeste in voor onze (bijna) maandelijkse mailings om onze klanten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de branche, maar ook om ze te inspireren.

www.docufiller.nl

 

2. VoIP

Naast de computer kunnen wij ook onze vaste telefoon meenemen omdat we werken met VoIP (telefoon via internet), je plugt je telefoon thuis in en kunt gewoon met de werktelefoon bellen, opnemen en doorverbinden. Super handig.

www.voys.nl

 

3. Microsoft 365

Daarnaast werken we met Microsoft 365 wat helemaal remote is ingericht. Handig voor het verzamelen in een handige structuur van onze eigen documenten zodat we deze allemaal kunnen benaderen vanaf elke locatie. We gebruiken daarvoor vooral OneDrive. Outlook gebruiken we voor de mail en inmiddels is ook Microsoft Teams onmisbaar geworden voor het visuele contact met collega’s en klanten.

www.microsoft.com

 

4. Teamleader

Deze tool gebruiken we als CRM en projectmanagement tool. Al onze projectadministratie en documentatie slaan we daar in op zodat we allemaal direct op de hoogte zijn van wat er die dag moet gebeuren en of er nog speciale punten zijn om rekening mee te houden. Daarnaast is onze servicedesk hierin verwerkt, tickets worden hierdoor snel beantwoord. En ook een groot deel van de administratie kunnen we erin kwijt.

www.teamleader.nl

 

5. LastPass

Om onze inloggegevens veilig te stellen en toch overal beschikbaar te hebben, maken we gebruik van LastPass. Een veilige online kluis voor al je kwetsbare gegevens. 

www.lastpass.com

 

6. VPN

De studio werkt ook nog met VPN (virtual private network) om beveiligd bij de bestanden op de server te kunnen (nodig om de templates te realiseren), afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en hoe groot de bestanden zijn kan dat soms wat vertraging opleveren, maar de ervaringen zijn grotendeels positief.

vpngids.nl

 

Nog meer handige tools om remote thuis te werken

Naast deze 6 tools gebruiken we nog een aantal andere tools die ons verder helpen in dagelijkse taken. Zo werkt de studio met Adobe Creative Cloud om de templates te realiseren. Wordt Asana ingezet door het ontwikkelteam om scrums bij te houden en door anderen voor persoonlijke lijstjes. Join.me wordt ingezet op het moment dat Microsoft Teams niet mogelijk is om online demo’s te geven aan klanten. Whatsapp (wie gebruikt dat niet?) voor leuke korte berichtjes en felicitaties aan het team bij successen en verjaardagen. En onze marketingafdeling heeft ook de benodigde tools zoals Buffer om de posts te agenderen voor social media, Google Analytics om het verkeer online te monitoren en Wenetic als CMS om de website te onderhouden.

 

Heb jij nog handige tools die absoluut niet mogen ontbreken in deze lijst? Wij horen het graag en vullen de lijst daar graag mee aan.

Stuur ons een bericht

 

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie
Terug