Achter de schermen: Frank

Achter de schermen: Frank

18 december 2019

Frank, onze salesmanager, kan je niet gelukkiger maken dan met een nieuwe afspraak buiten de deur. Maar gelukkig hebben we hem kunnen strikken voor een interview.  Lees hier waarom hij graag bij Docufiller werkt.

 

Wat deed je voordat je bij Docufiller kwam?

Ik heb 26 jaar bij de krant gewerkt (VNU/Wegener) als verkoop en als management sales. In die rollen was ik verantwoordelijk voor de key-accounts en de aansturing van het sales team. Vanuit regionaal gingen we ook landelijk werken. Hiervoor waren nieuwe producten nodig die ik samen met nieuwe teams mocht lanceren.

 

Hoe ben je hier terecht gekomen? 

Doordat ik bij de krant heb gewerkt is het grafische deel mij natuurlijk niet onbekend. Via een netwerk waar Olav ook in zit maakte ik kennis met Docufiller in 2012. In 2014 kreeg Docufiller behoefte aan extra sales buitendienst en na een introductie ging ik enthousiast aan de slag. Dat beviel zo goed dat ik in 2016 ben ingestapt als trotse mede-eigenaar.

 

Hoe omschrijf je jouw functie?

Naast interne verantwoordelijkheden zit ik vooral veel buiten. Ik geef door het hele land (en in Vlaams-België) presentaties en demo’s van Docufiller. Daarnaast verzorg ik ook de opleveringen zodat ik betrokken blijf bij de klanten.

 

"Het leukste? Klanten helpen om met Docufiller hun doelstellingen te behalen!"

 

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Klanten helpen om met Docufiller hun doelstellingen te behalen. Die doelstellingen lopen uiteen van minder werkdruk tot kostenbesparingen op het uitvoeren van communicatiemiddelen zoals posters, flyers, brochures, e-mailings, noem maar op.

 

Wat zijn de pittige kanten van je functie?

De lange dagen en het vele reizen, maar eigenlijk vind ik dat ook wel weer heel leuk. Ik zit graag op de weg en bij de klanten op locatie. Zo zie je meer van de organisatie.

 

Wat zijn de kersjes op de taart?

Het geeft me altijd weer een goed gevoel als ik hoor dat we goed geholpen hebben. En helemaal als ik dat via-via te horen krijg. Dan hebben we het als team écht goed gedaan.

 

Hoe zie jij de toekomst van Docufiller?

Dat we op een prettige en natuurlijke manier doorgroeien. Ook in het buitenland is reeds ons eerste succes behaald, in Vlaanderen. We zijn ook bezig met verdere internationalisering en oriënteren ons nu, naast België, ook op Duitsland.

 

"De beste ideeën komen vaak tijdens een gezellige lunch samen."

 

Hoe zou je de sfeer binnen het team omschrijven?

Gewoon goed, we werken samen aan dezelfde doelen. Ik vind het belangrijk dat je zelf initiatief kunt nemen en ontplooien. Dat kunnen we gelukkig allemaal bij Docufiller. De beste ideeën komen vaak tijdens een gezellige lunch samen.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Graag wandel ik in de bossen samen met mijn honden. En daarnaast zwem ik graag of pak ik een terrasje en ga uiteten met vrienden en familie.

 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Nou, laat mij maar gewoon slapen…

 

Wat is het leukste wat je afgelopen maanden hebt gedaan?

Wandelen in Oostenrijk met mijn vrouw en de honden. Mooie natuur en veel rust.

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Over Docufiller
Terug