De grote voordelen van een online magazine

De grote voordelen van een online magazine

24 oktober 2021

Online magazines zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons marketing leven. De mogelijkheden zijn dan ook net zo groot als jouw ideeën breed zijn. Denk bijvoorbeeld aan een catalogus, brochure, jaarverslag, nieuwsbrief, relatie-, personeelsmagazine, handleidingen, rapporten… om er maar een paar te noemen.

 

De 3 grote voordelen van een online magazine

Om maar direct met de deur in huis te vallen hier de drie redenen waarom je jouw publicatie vooral online zou moeten plaatsen.

 1. Inspiratie. Met interessante artikelen, klantcases en ervaringen inspireer je jouw klanten en/of personeel.
 2. Aandacht. Door content te presenteren op een inspirerende en impactvolle manier krijgt het de aandacht die het verdient.
 3. Bereik. Door naast de geprinte versie een magazine ook online te delen bereik je een groter deel van je doelgroep.
Maximaliseer jouw communicatiekracht!

Alle bovengenoemde communicatiemiddelen kun je online publiceren. Dat doe je in drie ‘eenvoudige’ stappen:

 1. Zet een bladformule op en verzamel je content (tekstueel en visueel).
  Oké oké, een bladformule opzetten is niet zo eenvoudig en kost je even wat tijd maar die tijd verdien je daarna bij elke nieuwe uitgave weer dik en dubbel terug. Je weet dan wat je doelstellingen zijn, voor wie je schrijft, welke onderwerpen / thema’s terug mogen komen en in welke tone-of-voice je aan de slag gaat.

 2. Creëer je publicatie in een handomdraai.
  Hiervoor zijn diverse online tools beschikbaar. Maar je kunt je opgemaakte magazine in eigen huisstijl via Docufiller ook delen via de uitgebreide Mediabank, of direct een pdf voor de drukker (of printer) genereren en doorsturen.

 3. Publiceer en promoot.
  Naast de (eventuele) gedrukte versie plaats je het magazine als interactieve pdf nu dus ook eenvoudig online. Promotie via Social Media kanalen is daarbij erg belangrijk. Je kunt direct de juiste doelgroep benaderen en informeren.

  

bladerbare-pdf-online-publicatie.png

 

De voordelen van een digitaal magazine

Wij maken het eenvoudig voor je om je documenten een professionele uitstraling te geven, zowel offline als online door middel van een op maat gemaakte template die voldoet aan jouw behoefte.

 • Huisstijlbewaking. Maak je (online) magazine op in eigen huisstijl door op maat gemaakte templates zonder grafische of technische kennis.
 • Eenvoud. De tool is erg gebruiksvriendelijk waardoor je eenvoudig en snel je eigen magazine kunt opmaken, al is deze eenvoud natuurlijk wel afhankelijk van je wensen die we vooraf bespreken.
 • Bereik. Door verschillende output opties (Web PDF of drukwerk PDF) bereik je jouw doelgroep overal. Naast een print versie wordt het magazine ook als link beschikbaar gemaakt. Deze link tevens is integreerbaar in je eigen website, blog of deelbaar via social media.
 • Kostenbesparing. Opmaak van het magazine doe je eenvoudig zelf.

 

Alles-in-één

Docufiller is het enige online opmaakprogramma inclusief mediabank en e-mailing software. Een combinatie die nergens anders verkrijgbaar is!

 

Probeer het gratis uit

Wacht niet, maar ervaar zoals vele anderen, ook via een online demo het gemak en de eenvoud van Docufiller. 
Meer informatie

 

Besparing

Niet of, maar hoeveel tijd en kosten je kunt besparen lichten we graag toe in een online demo of gesprek.

Neem contact op met mij of een van mijn collega's (Esther Geldens - accountmanager of Frank Govers - salesmanager) voor een persoonlijk advies of bel naar +31 (0)40 204 42 50.

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie
Terug