Drukwerk is niet dood

Drukwerk is niet dood

17 april 2018

Dagelijks krijgen we veel mails binnen die we vluchtig scannen of die al automatisch naar onze spam-map verdwijnen. De digitale flow aan informatie houdt niet op en blijft binnen stromen. 


Hoe bijzonder is het om met al die digitale informatie om ons heen een keer een echte kaart te ontvangen? Of om een echte uitnodiging op je deurmat te vinden? 


Je valt met een geprinte kaart tegenwoordig weer lekker op

Bekijk jij net als iedereen meerdere keren per dag jouw digitale brievenbus? Dan herken je vast wel dat je de berichten snel scant. Maar hoe vaak loop je naar je brievenbus? Niet zo vaak, en tegenwoordig ontvangen we ook niet zo veel post meer. Des te leuker om juist daar weer gedrukte post te ontvangen.

Geadresseerde post met een postzegel zorgt juist nu weer voor meer aandacht. Mensen nemen eerder de tijd om jouw boodschap door te nemen.

Wat wil je versturen? Denk bijvoorbeeld aan een kaartje, brief, flyer, folder, brochure, uitnodiging, noem maar op. En... jouw klanten mag je, ondanks Postfilter-registratie, altijd geadresseerde post sturen. 


6 Tips voor een succesvolle mailing

  1. Gebruik een opgeschoonde database, zo weet je dat de boodschap bij de juiste personen terecht komt
  2. Ken je doelgroep en spreek deze zo persoonlijk mogelijk aan
  3. Maak de ontvanger nieuwsgierig en motiveer om actie te ondernemen
  4. Stel de klant centraal, denk vanuit de klantbehoefte
  5. Laat de mailing afwijken en val zo beter op, denk aan papiersoort, formaat, kleur
  6. Volg de mailing op en wacht niet rustig af

Conversie van de mailing

Wil je weten of de post gezien is? Gebruik dan een actie met een link naar een speciale pagina op je website. Zo kun je zien hoeveel bezoek deze pagina krijgt. Plaats daar bijvoorbeeld meer informatie over de actie of een inschrijfformulier. En vergeet de nazorg niet, bel na als er eventueel toch te weinig respons is.

Eenvoud

Docufiller helpt je graag: wij kunnen de opmaak van je middelen (drukwerk) omzetten in templates zodat je zelf eenvoudig én in je eigen huisstijl de bijzondere boodschap kunt opmaken. En daarnaast maken we ook graag een digitale versie voor nog meer bereik.


Vraag de gratis demo aan of neem contact op met een van onze professionals voor persoonlijk advies (+31 (0)40 204 42 50).

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie
Terug