TIP: Gratis Photoshop alternatief

TIP: Gratis Photoshop alternatief

24 mei 2018

De meeste gebruikers van Docufiller zijn geen designers. De dagelijkse taak is dan ook niet beeldbewerking. Photoshop is niet goedkoop en het is zonde als je de tool niet volledig of dagelijks gebruikt. Dus als je op zoek bent naar een gratis (en online) alternatief voor Photoshop dan vinden wij PIXLR EDITOR ideaal. Tussen de vele talen die ze aanbieden zit ook Nederlands, wel zo handig. Hieronder enkele voordelen voor beginners en pro's.

Voor minder ervaren beeldbewerkers

Met PIXLR Editor kun je op professioneel niveau je afbeeldingen bewerken. De standaardopties bieden net even een beetje meer dan Docufiller om een beeld aan te passen. Je kunt bijvooorbeeld witruimte toevoegen rondom een illustratie of logo zodat je deze mooi in een beeldkader kan plaatsen zonder dat deze afgesneden wordt. Of je kunt de kleuren ophalen voor een frisser beeld.

Voor ervaren beeldbewerkers

Ben je al bekend met Photoshop dan is het een eitje om beeld als een pro te bewerken. Denk hierbij aan werken met lagen, curves, effecten, filters en overlays. Dit alles is beschikbaar in een gratis online tool die net als Docufiller altijd en overal bereikbaar is. PIXLR is ook als app beschikbaar voor mobiel en tablets.

Beeld bewerken in Docufiller

In Docufiller kun je natuurlijk ook beelden bewerken. Je kunt kiezen uit enkele bewerkingen zoals spiegelen en/of roteren. Je kunt ook zelf een beelduitsnede maken of kiezen voor vaste beeldformaten voor Facebook en advertenties.

Alternatief van Adobe voor Photoshop

Adobe biedt ook een gratis alternatief: Adobe Photoshop Express. Handig bijvoorbeeld om snel rode ogen te verwijderen, in 1-click het contrast te verbeteren met auto-fix, snel ruis te verwijderen en contrast, kleuren en helderheid aan te passen. In vergelijking met PIXLR is Photoshop Express gebruiksvriendelijker/intuïtiever maar heeft het wel minder geavanceerde opties. En (niet onbelangrijk) er is geen online versie.

Eenvoud

Docufiller helpt je graag: wij kunnen de opmaak van je communicatiemiddelen (drukwerk en digitaal) omzetten in templates zodat je zelf eenvoudig én in je eigen huisstijl jouw bijzondere boodschap kunt opmaken.

Vraag de gratis demo aan of neem contact op met een van onze professionals voor
persoonlijk advies (+31 (0)40 204 42 50).

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Innovatie en tips
Terug