Tips bij het maken van een e-mailing

Tips bij het maken van een e-mailing

12 februari 2018

Wil je dat meer mensen je e-mailing (HTML-mailing) lezen? Bekijk dan deze tips.

Tip 1: Zorg dat je e-mailing kort is

Bij voorkeur zichtbaar op het totale beeldscherm. Met een maximum van twee keer de (verwachte) gangbare beeldschermhoogte van de lezers. Dus met een keer scrollen is de totale lengte van je nieuwsbrief in beeld.

Tip 2: Houd een maximum aan van 500 woorden

De tekstlengte of het aantal woorden kun je makkelijk meten door in Word te klikken op Bestand, Controleren, Woorden tellen (PC) of Bestand, Eigenschappen, Statistieken (Mac) en daar het aantal woorden te bekijken. Wil je meer vertellen/uitleggen? Werk dan met hyperlinks.

Tip 3: Interesseer de lezer

Interesseer de lezer vooral met korte inleidende tekst. Verleid de lezer met een hyperlink om verder te lezen op je website in een artikel met meer informatie.

Tip 4: Maak zinnen niet te lang

Maak je zinnen niet te lang. Zinnen van meer dan 20 woorden zijn al lang.

Tip 5: Maak je tekst eerst in een kladversie

Sla deze op en kijk er op een later moment nog eens na. Laat een collega of iemand anders je tekst nog een keer lezen voordat je publiceert.

Tip 6: Ken je lezers

Controleer via de rapportage van je e-mailing hoeveel mensen je e-mailing hebben gelezen en op welke onderwerpen ze hebben doorgeklikt naar je website. Zo zie je welke teksten je lezers aanspreken en kun je hier bij een volgende e-mailing rekening mee houden.

Wil je meer weten; mail of bel ons, we helpen je graag verder.

 

blog-anneke-van-amelsvoort.pngDit blog is geschreven door
Anneke van Amelsvoort

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie, Innovatie en tips
Terug