Zelf een digitale nieuwsbrief maken

Vind je het moeilijk of veel werk om een digitale nieuwsbrief te maken voor jouw organisatie? Welke foto’s plaats je in de nieuwsbrief? Is het wel gebruiksvriendelijk op mobiel en hoe personaliseer ik een nieuwsbrief?

Al deze vragen worden beantwoord met het meest eenvoudige online opmaakprogramma van Docufiller. Met de nieuwsbrief-templates maak je heel eenvoudig al je digitale nieuwsbrieven in de juiste huisstijl en in het juiste formaat. Geen gehannes meer met de verkeerde beelden, kleuren en lettertypen.

Je kunt maandelijks of zelfs wekelijks jouw contacten op de hoogte houden met nieuwe producten/diensten, nieuwsberichten en leuke acties. Verras ze met een uniek design en onderwerpregel en de content doet de rest.

Je hebt geen designer nodig

Voor het ontwerpen van je e-mail nieuwsbrief heb je geen grafische designer of developer meer nodig. Het online opmaakprogramma is zo ontwikkeld dat iemand zonder technische kennis heel eenvoudig een online nieuwsbrief kan maken! Hierdoor houdt je kosten over die je normaal aan een designer uit zou geven.

 

Personaliseer je online nieuwsbrieven

Nadat je de template hebt ingericht in je eigen unieke huisstijl is het tijd om je nieuwsbrief te personaliseren. Op deze manier grijp je de aandacht van de lezer en vergroot je de kans op opens! Door het gebruik van data uit het systeem kun je je e-mailing personaliseren op:

 • e-mailadres
 • voornaam
 • tussenvoegsel
 • achternaam
 • geslacht
 • bedrijf

Naast deze standaardvelden kunnen we op verzoek nog 10 extra maatwerkvelden maken waarop je de mailing verder kunt personaliseren. Bijvoorbeeld hobby of opleiding om elke unieke lezer apart te bereiken. De mogelijkheden in je online nieuwsbrief zijn oneindig!

Responsive design voor je nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrieven zijn gebouwd volgens responsive design. Ze zijn toonbaar op desktop, tablet en mobiel. De template past zich direct aan aan de afmetingen van het scherm. Tekst en afbeeldingen blijven perfect leesbaar op elk apparaat.

Uitgebreide statistiekweergave

Docufiller beschikt over uitgebreide statistiekweergave. De mailmodule genereert per verzonden e-mailing een rapportage. Je krijgt per e-mailing een duidelijk overzicht van het aantal ongeldige e-mailadressen (bounces), (on)geopende mails, clicks, en afmeldingen. Met deze informatie optimaliseer je elke nieuwsbrief.

Afmelden

Docufiller voegt ook aan elke digitale nieuwsbrief een afmeldmogelijkheid (afmeldlink) toe. Dit is wettelijk verplicht. Docufiller onthoudt (in een aparte database) alle mensen die zich afmelden, zodat iemand geen mailing krijgt waarvoor hij zich heeft afgemeld.

 

Hoe maak je een online nieuwsbrief in Docufiller?

Binnen een paar stappen maak jij eenvoudig een online nieuwsbrief:

 • Importeer de adressen.
 • Selecteer de juiste template.
 • Verander beeld en tekst.
 • Verzend de nieuwsbrief of agendeer deze om op een later tijdstip te verzenden.
 • Bekijk de resultaten en statistieken van de mailing na verzending.
 • Voordat je de mailing verzendt, bekijk je met een preview hoe deze eruit ziet. Met een testmailing naar jezelf of naar een paar anderen test je de mailing.

Als je relaties vergeten bent, zend je de nieuwsbrief heel eenvoudig na. Natuurlijk kun je de verzonden nieuwsbrief ook delen op social media of op je website plaatsen.

 

Oneindige mogelijkheden met de Docufiller Brand Portal

Denk aan whitepapers, nieuwsbrieven, brochures, flyers, posters, uitnodigingen,
advertenties, menukaarten, stoepborden, certificaten, (interne) e-mailings en ga zo maar door.

Onze professionals helpen je graag verder.
Neem contact op met Esther Geldens of Frank Govers voor persoonlijk advies.

 

esther geldens

Mail Esther Geldens >>
Accountmanager

     

frank govers

Mail Frank Govers >>
Salesmanager

     

Of bel:  +31 (0)40 204 42 50.

Vraag de gratis demo aan