Case: Gemeente Stabroek

Grip op de huisstijl voor Gemeente Stabroek

Gemeente Stabroek (België) telt 18.000 inwoners en is een van de milieuvriendelijkste gemeenten van Vlaanderen.

Op zoek naar meer grip op de huisstijl

Binnen de afdeling marketing en communicatie is de kennis voor grafische programma’s en het gevoel voor huisstijl niet bij iedereen gelijk. Hierdoor verloren ze hun grip op de huisstijl. Daarnaast waren de kosten flink voor de benodigde creatieve programma’s om zelf communicatiemiddelen te kunnen opmaken. Na reorganisatie was er behoefte aan budgetbesparing en gingen ze op zoek naar sjabloonsoftware.

Het resultaat

Sinds 2021 gebruikt Gemeente Stabroek het online brand portal van Docufiller om zelf affiches, brochures, flyers, nieuwsbrieven, uitnodigingen en de beelden voor de lichtkrant (indoor en outdoor) te maken. Hiermee hebben ze voor deze middelen meer grip op hun huisstijl en besparen ze de hoge kosten van de verschillende licenties van de opmaakprogramma’s en de bijbehorende opleidingskosten. Met behulp van templates voor de genoemde middelen maken de communicatiemedewerkers nu zelf al deze middelen eenvoudig, snel én conform huisstijl.

Gemeente Stabroek maakt ook gebruik Docufiller om middelen eenvoudig digitaal aan te bieden. Dit doen ze voor middelen die opgemaakt zijn binnen Docufiller en ook daarbuiten.

Dit zegt onze klant over onze samenwerking

"De luisterbereidheid is zeer prettig, ze helpen snel om een probleem op te lossen en helpen goed bij het bijsturen van de templates” - Kris van der Maat, communcatiemedewerker bij Gemeente Stabroek

Lees het interview met Kris van der Maat

Stabroek-lichtkrant.png

Stabroek-nieuwsbrief-affiche.png