De ervaringen van Marga Schriever, Communicatiemedewerker bij Gilde Opleidingen, met Docufiller

De ervaringen van Marga Schriever, Communicatiemedewerker bij Gilde Opleidingen, met Docufiller

20 juni 2019

Herken je dat? Als communicatieafdeling of professional word je steeds vaker gevraagd door allerlei collega’s om je te helpen met de ontwikkeling van een poster, flyer, e-mail of andere uiting in huisstijl. Je komt daardoor steeds minder toe aan je ‘eigen werk’. Dat ging ook zo bij Marga Schriever van Gilde opleidingen.

Marga dacht toen aan het gesprek dat ze had gehad met Frank Govers van Docufiller. Hier is een oplossing voor, ze kan collega’s zelf hun posters en flyers laten maken en toch zorgen dat de huisstijl bewaakt blijft.

“Ik heb Frank uitgenodigd en hij heeft toen laten zien wat er met Docufiller kon, wij als communicatieafdeling waren direct enthousiast.”


Dus nu werken alle collega’s zelf in Docufiller?

“Haha nog niet helemaal, het is natuurlijk ook even omschakelen. Van alles door ons laten doen, naar opeens zelf aan de slag moeten met een tool die je nog niet kent. Een van mijn collega’s heeft een uitleg gemaakt en dit hebben we in een interne nieuwsbrief opgenomen. We krijgen nu steeds vaker verzoeken om een Docufiller inlog. Dus langzaam komt het  gang. Wij merken in ieder geval al verschil in het aantal verzoeken dat we voorheen kregen en nu binnen krijgen. Het is nu ook nog eens de periode van diploma uitreikingen dus ook nu zien we weer dat de interne vraag naar Docufiller groeit.”

 

Jullie gebruiken ook de mailmodule toch?

“Ja, dat klopt. Onze oude nieuwbrief tool voldeed niet meer dus we zijn toen ook overgestapt op de mailmodule van Docufiller.”

“We waren al direct blij met deze mailmodule maar we bleven tegen de complexiteit van onze huisstijl aanlopen. Het was een enorm karwei om afbeeldingen in de nieuwsbrief in onze eigen huisstijl te krijgen. Bij nieuwsbrieven loop je altijd tegen de grenzen van vormvrijheid aan. Dat is ontzettend lastig met onze huisstijl. Wij maken bij Gilde Opleidingen veel gebruik van cirkels en rasters in onze huisstijl. Dat was of niet mogelijk of ontzettend bewerkelijk."

Dankzij de nieuwe oplossing van Docufiller hebben we eindelijk vormvrijheid, die ik nog nergens anders ben tegengekomen.


Klik, klik, klaar...

"We besparen ontzettend veel tijd. Een afbeelding in huisstijl omzetten is vanaf nu een fluitje van een cent. Het is echt een kwestie van kies een foto, kies een raster en klaar is kees!”

 

Nu we toch in gesprek zijn over Docufiller, hoe is het contact en de support?

“Dat is makkelijk, in een woord: Toppie! We krijgen snel reactie en dingen worden snel opgepakt. Daar hebben we echt helemaal niets op aan te merken.”

 

Hebben jullie nog wensen, wat mis je nog in de Docufiller oplossing?

“Nu we de nieuwsbrief eenvoudig in onze huisstijl krijgen is de mailmodule voor ons helemaal goed. Wat wel nog handig zou zijn voor onze collega’s (die flyers en posters maken voor hun eigen vakopleiding bijvoorbeeld) is een soort uitlegscherm nadat ze een poster hebben gemaakt. We krijgen nu nog veel vragen… Ik heb de poster gemaakt en nu? Dan begint het vaak voor hen pas. Welke drukker, hoe doe ik dat? We zijn nu met Docufiller bezig met de implemenatie van de melding waarin we zelf  kunnen uitleggen wat ze moeten doen. Dan hebben ze ons echt niet meer nodig ;-)"

Categorie: Klant interviews
Terug