Achter de schermen: Katja

Achter de schermen: Katja

13 april 2023

Vandaag is Katja aan de beurt, last but not least. Ze is alweer ruim een jaar onze gezellige collega bij Docufiller. Woont samen met haar gezin in Eindhoven. Vanaf de commerciële start van het wereld wijde web is ze al actief in de online wereld.

 

Wat deed je voordat je bij Docufiller kwam?

Na een een reeks voltooide opleidingen, Grafische Vormgeving, Beeld en Media plus Master of Arts, ben ik altijd werkzaam geweest in de media branche. Niet alleen in Nederland maar ook op Curaçao (Willemstad) en in China (Chongqing). Van media vormgeving en online marketing tot in het onderwijs. Maar altijd in relatie tot (online) media.

 

Wat is je achtergrond?

Eigenlijk ben ik voornamelijk audiovisueel geschoold. Tijdens mijn eerste stage kwam ik in contact met het internet en sindsdien ben ik online werkzaam gebleven. Werkgevers zoeken tegenwoordig vaak een specialist op één specifiek vakgebied. Dus of vormgeving of online marketing of support. Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan een brede functie met hele diverse taken. Dat vind ik prettig, die afwisseling en bijbehorende uitdagingen heb ik nodig om creatief te kunnen zijn. Dat sluit prima aan bij mijn functie bij Docufiller.

 

Hoe omschrijf je jouw functie?

Mijn hoofdtaak is online marketing voor zoekmachines. Daarnaast ben ik ook templatedeveloper en ontwerp ik e-mailings voor klanten. In de toekomst komt daar ook nog support bij.

 

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

"De afwisseling van de werkzaamheden en de prettige collega’s. Een complimentje kan er hier makkelijk vanaf. Dat vind ik heel fijn."  

 

Wat zijn de pittige kanten van je functie?

Aangezien ik redelijk chaotisch ben, is een foutje in een template zo gemaakt. En om dan te achterhalen waar dat foutje zit... Dat kan wel eens tijdrovend zijn. Maar ik merk (en hopelijk mijn collega’s ook) dat dat steeds minder wordt. Oefening baart kunst!

 

Wat zijn de kersjes op de taart?

Als Docufiller team waarderen en steunen we elkaar. Dat zorgt voor een fijne en open werksfeer. Docufiller heeft veel tevreden klanten en als iedereen tevreden is, dan ben ik dat ook. Bij Docufiller is dat gelukkig bijna altijd zo.

 

Hoe zie jij de toekomst van Docufiller?

Ik zie de Docufiller brand portal als een uitkomst voor grotere organisaties om eenvoudig zelf communicatieuitingen op te maken en te delen. De wereld om ons heen gaat steeds sneller en wordt vluchtiger. Het is niet voor iedereen makkelijk om daar in mee te gaan. Met onze brand portal kan iedereen eenvoudig snel een brochure, nieuwsbrief, of socialmediabanner maken.  Zonder dat daar allerlei partijen en goedkeuringen voor nodig zijn.

“Alles wat er gemaakt wordt voldoet aan de huisstijl en zorgt voor eenheid in de uitstraling en dus een sterk merk.“

Onze klanten zijn zelf in de lead van hun communicatie en iedereen / elke afdeling, bepaalt zelf wanneer het klaar en verzonden moet zijn. Het is voor iedereen (ook zonder grafische kennis) mogelijk snel te acteren en in te spelen op trends. Docufiller springt in op de wensen van klanten. Hierdoor denk ik dat een brand portal in de toekomst steeds belangrijker wordt, vooral voor grotere organisaties. Het voorkomt een hoop stress, tijd en neemt zo een hoop werk uit handen. Terwijl je bouwt aan een sterk merk.

 

Hoe zou je de sfeer binnen het team omschrijven?

De sfeer binnen het team is prima en echt oprecht open. Het is voor mij wel wennen dat het zoveel vrouwen zijn. Ik ben gewend om in een mannenteam te werken.

 

compilatie-katja.jpg

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Zoveel vrije tijd heb ik niet met mijn gezin, maar ik kweek graag groente en planten. Vooral met mooi weer kun je me in mijn stadstuin vinden. Er is altijd wel wat te doen en het maakt mijn hoofd leeg.

 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Melkchocolade van Cote d’or §.

 

Wat is het leukste wat je afgelopen maanden hebt gedaan?

Ik heb de tuin opnieuw aangelegd met diverse siergrassen. Helaas is het niet goed aangeslagen. Maar ik geef niet op. Ik heb andere grassoorten toegevoegd en grond verbeterd.

 

Wat is jouw guilty pleasure?

Soms zing en dans ik in de keuken op Goldband live op Lowlands, terwijl ik kook of schoonmaak.

Categorie: Over Docufiller
Terug