Een ‘lees verder’ link toevoegen aan je E-mailing

Een ‘lees verder’ link toevoegen aan je E-mailing

11 augustus 2022

Mail is voor vluchtige content, mensen scrollen er doorheen, lezen een kopje en een alinea en klikken pas op een button of link als ze geïnteresseerd zijn om verder te lezen. Je kunt daarom je boodschap het beste kort en bondig houden. Maar wat nu als je gewoon meer te vertellen hebt waarvan je weet dat (een deel van) de doelgroep het interessant vindt?

We delen graag de oplossing om meer content te delen met je mailinglijst: de welbekende ‘lees verder’ link. Deze link verhoogt de leesvriendelijkheid van je mailing voor de lezer.

 

3 manieren om een ‘lees verder’ link of button toe te voegen aan je mailing:

  1. Je verwijst naar een (landings)pagina op je website.
  2. Je verwijst naar een landingspagina binnen Docufiller.
  3. Accordeon functie binnen de mailing.

Hieronder volgt verder uitleg naar de implementatie van de 3 opties om een ‘lees verder’ link toe te voegen aan je mailing.

 

1. Je verwijst in de link naar een pagina op je website

De eenvoudigste manier om de lezer meer content aan te bieden is door een link te plaatsen in je mailing die verwijst naar een pagina op je website waar verder gelezen kan worden over het ontwerp. Hoe doe je dat?

  • Plaats een pagina met het volledige artikel op je website.
  • Of plaats een pagina met meerdere artikelen op je website. Zorg er dan voor dat je ankerpunten per onderdeel kunt plaatsen. Dit zijn markers binnen je pagina waar je direct naar toe kunt linken.
  • Kopieer de url van de webpagina en plaats de url in je ‘lees verder’ link of button.

 

2. Je verwijst naar een landingspagina binnen Docufiller

Een andere manier is om een landingspagina binnen Docufiller te maken met behulp van je e-mailing template. Hoe doe je dat?

  • Maak een mail aan waarin het volledige artikel staat met je e-mailing template.
  • Verstuur deze mail naar een gebruikersgroep waarin je alleen zelf zit.
  • Kopieer de link voor de webversie.
  • Plaats deze link in je uiteindelijke mailing in de ‘lees verder’ link of button.

 

3. Accordeon functie binnen de mailing

Docufiller biedt deze functie niet aan. Dit doen we niet omdat we niet kunnen garanderen dat deze functie feilloos werkt in alle mailprogramma’s in combinatie met de diverse apparaten die we gebruiken om mails te lezen. Andere e-mailing software biedt soms wel deze optie aan binnen de mailing. Ben je er dan wel van bewust dat sommige ontvangers de content niet kunnen benaderen. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je andere vragen over technische mogelijkheden in e-mailings in combinatie met Docufiller templates? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

 

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie
Terug