Achter de schermen: Marcha

Achter de schermen: Marcha

3 oktober 2019

Vandaag is Marcha aan de beurt, onze kersverse nieuwe collega. Een dtp’er in hart en nieren. Met al bijna 10 jaar dtp-ervaring en inmiddels ook al flink wat regels code achter de rug zit ze bij Docufiller helemaal op haar plek.

Marcha werkt in de studio en misschien heb je haar al wel eens aan de lijn gehad of beantwoorde ze je supportmail. Lees hier hoe ze bij Docufiller terecht is gekomen en wat ze zo leuk vindt aan haar werk.

 

Wat deed je voordat je bij Docufiller kwam?

Na mijn opleiding aan het SintLucas in Boxtel ben ik via mijn mentor terecht gekomen bij mijn eerste werkgever. Daar heb ik 9 jaar gewerkt als dtp’er / vormgever van magazines. Ik had vier tot vijf magazines in beheer, van ontwerp tot drukwerk klaar.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik was na negen jaar wel toe aan een nieuwe uitdaging. Eerst twijfelde ik aan de vacature bij Docufiller vanwege de technische kennis die ik nog niet helemaal onder de knie had. Maar vanwege de vele andere raakvlakken heb ik toch mijn stoute schoenen aangetrokken en gereageerd. Dat was spannend maar het is helemaal goed gekomen!

Hoe omschrijf je jouw functie?

Voornamelijk uitvoerend, ik voel me nog steeds dtp’er. Ik hou ervan om meters te maken, dat kan hier door InDesign documenten na te kijken en beter te maken om ze vervolgens om te zetten naar een template in xml-code.
 

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Ik ben altijd weer een beetje trots als het in één keer meteen goed is. Het is soms flink puzzelen met de code. Het is erg leuk om van InDesign en nul regels code, een werkende online template te maken.

“Soms lijkt iets erg makkelijk in InDesign, maar dat is in de template dan best uitdagend.”

Wat zijn de pittige kanten van je functie?

Als ik er niet helemaal uitkom kan dat wel eens frustrerend zijn, ik wil graag alles meteen goed doen. Soms lijkt iets erg makkelijk in InDesign maar dat is in de template dan best uitdagend.
 

Wat zijn de kersjes op de taart?

De waardering. Als een klant laat blijken dat ze erg blij zijn met de snelle respons op een supportvraag of op de nieuwe templates die klaar staan.

Hoe zie jij de toekomst van Docufiller?

Ik zit hier nog niet zo lang, sinds 1 juli, maar ik merk dat de groei de goede kant op gaat. Vaak komt er weer een mail of appje voorbij dat er een nieuwe klant is aangehaakt. Zelfs onze eerste Belgische klant is inmiddels een feit. Ik zie de toekomst van Docufiller erg positief.

“Op de eerste dag voelde ik me al direct thuis.” 

Hoe zou je de sfeer binnen het team omschrijven?

Goed. Op de eerste dag voelde ik me al direct thuis. Iedereen heeft interesse in elkaar en helpt elkaar waar mogelijk. Ik zit hier echt op mijn plek.

 

Compilatie_interview_72dpi.jpg

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Met twee kinderen, een hond, cavia’s, vissen en (o ja) ook een man heb ik weinig echte vrije tijd. Maar ik kan genieten van een avondje Netflixen, winkelen, bioscoop of fitnessen. Het meest geniet ik als ik zie dat mijn kinderen blij zijn, klinkt cliché maar het is echt zo.
 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Niet, laat me alsjeblieft lekker slapen. Of er moet brand zijn… of ik heb de hoofdprijs van een loterij gewonnen. Grootse plannen heb ik nog niet als ik een loterij win, maar een groter huis met grotere tuin en een verre vakantie zou welkom zijn.
 

Wat is het leukste wat je afgelopen maanden hebt gedaan?

Hmmm... even denken... Texel. In de zomervakantie zijn we lekker met z’n vieren daar gaan niksen, zwemmen, schelpen zoeken. Heerlijk. Maar dat lijkt alweer heel lang geleden.

Wat is jouw guilty pleasure?

Pokémon Go. Voordat ik de hond ga uitlaten kijk ik eerst even welke route gunstig is om Pokémon te vangen. O, en pindarotsjes en popcorn. 

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Over Docufiller
Terug