Wat is een responsive nieuwsbrief?

Wat is een responsive nieuwsbrief?

16 juli 2018

Smartphones zijn niet langer weg te denken uit ons dagelijks leven. E-mails worden tegenwoordig meer op mobiele apparaten gelezen dan op andere devices blijkt uit onderzoek. Dit betekent dat je digitale nieuwsbrief tegenwoordig wordt gelezen wanneer het de ontvanger uitkomt en en op een plek waar het hem uitkomt net zoals het bekijken van je website.

Daarom adviseren we je dat e-mailings vanaf nu ook leesbaar moeten zijn op mobiele apparaten. Dus niet alleen op desktop maar ook op tablets en smartphones. Veel organisaties houden nog geen rekening met het ontwerp voor mobiele weergave. Dit kan irritatie opleveren bij de ontvanger omdat deze niet direct kan zien waar de mailing over gaat.

Wat is responsive design?

Met responsive design past de weergave zich automatisch aan aan het gebruikte apparaat. Responsive design wordt ook wel eens fluid design genoemd en zorgt ervoor dat de inhoud en layout van een e-mail nieuwsbrief zich aanpast aan de hand van de resolutie en de oriëntatie van het scherm (liggend of staand). Op deze manier is de leesbaarheid van een mailing optimaal wanneer de ontvanger deze opent op een desktop, tablet of via (web)mail. Responsive design verhoogt de gebruikers ervaring en zal leiden tot een hoger openingspercentage, doorklikratio en uiteindelijk tot een betere conversie van je mailing.

Docufiller en Responsive design

Uiteraard kun je met Docufiller responsive nieuwsbrieven maken. Daar zijn wel wat design-eisen aan verbonden. Daarom hebben wij een standaard mailing opgezet die wij kunnen aanpassen naar jouw eigen huisstijl. Met een eigen ontwerp laten we deze altijd even door onze studio beoordelen of dat alles responsive geprogrammeerd kan worden.

Wil je meer weten of heb je andere vragen, neem dan contact op met een van onze professionals. Bellen kan ook: +31 (0)40 204 42 50.

 

blog-karin-dirkx.pngDit blog is geschreven door: 
Karin Dirkx - Online Marketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Informatie en inspiratie
Terug