Terug naar de case

Interview met Roine Rijks, medewerker communicatie van Ymere

 
Ymere is een woningcorporatie in Amsterdam met 8 vestigingen en ongeveer 1000 medewerkers. Sinds 2011 maakt Ymere gebruik van Docufiller met een kleine 250 gebruikers. Ymere maakt en wijzigt met Docufiller honderden communicatiemiddelen in eigen beheer. Roine Rijks is beheerder van de Docufiller-applicatie bij Ymere.

Waarom Docufiller?
"Besparing op hoge kosten, vormgeving en snellere afstemming met de interne klanten. Mensen buiten de communicatie-afdeling ook in de gelegenheid stellen om eenvoudig mooie middelen in huisstijl te produceren inclusief huisstijlbewaking. Daarnaast spreekt de eenvoud van Docufiller ons erg aan."

Wat vinden de gebruikers ervan?
"Over het algemeen zijn ze zeer positief en vinden het makkelijk in gebruik. Nieuwsbrieven vinden ze snel wat ingewikkeld en daar hebben ze meer hulp bij nodig."

Docufiller stelt in alle opzichten eenvoud centraal. Ervaart u dat ook zo?
"Ja, het werkt intuïtief en eenvoudig. Waar het minder makkelijk werkt (bijvoorbeeld nieuwsbrief) ligt dat ook deels aan onze eigen wensen (veel stijlen in gebruik). Deels wordt het opgelost door nieuwe ontwikkelingen bij Docufiller; bijvoorbeeld met flextemplates. En ook bij 1 opmaak voor meerdere PDF-formaten waarbij we dezelfde advertenties kunnen genereren met minimale aanpassingen."

Waarop moeten organisaties bij implementatie zich voorbereiden?
"Goed in kaart brengen wat je allemaal aan middelen maakt, en hoe die samengebracht kunnen worden tot eenvoudige templates. Niet te veel ineens willen. Begin eenvoudig, want de vele mogelijkheden kunnen mensen afschrikken. Als mensen enthousiast zijn over hun eerste ervaringen, krijg je vanzelf vragen naar meer mogelijkheden, en die kunnen dan alsnog opgepakt worden. Het is verstandig om tijd vrij te maken voor het testen en voor de ondersteuning van de medewerkers die met Docufiller gaan werken."

Verwacht u in de toekomst meer met Docufiller te gaan doen?
"Er volgen vast nog wel wat meer templates. Op dit moment hebben we weer een aantal nieuwe templates live."