Terug naar cases

Klant aan het woord
Yuverta

De ervaringen van Deborah Souhoka van de afdeling PR & Communicatie van Yuverta met Docufiller.

“Yuverta is een toonaangevende, professionele onderwijsinstelling met 27 vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland. Yuverta biedt vmbo-onderwijs,  en mbo-opleidingen. Zo'n 1.400 medewerkers maken dat mogelijk voor 13.000 vmbo- en mbo-leerlingen. 50 medewerkers van Yuverta  gebruiken Docufiller (sinds 2011)."

Wat heeft de doorslag gegeven voor het gebruik van Docufiller?

“Proces en eenvoud. Makkelijk in gebruik. What you see is what you get. Meedenken vanuit Docufiller over onze wensen. We hadden een doel, namelijk: alle medewerkers moeten op een eenvoudige wijze de nieuwe huisstijl kunnen toepassen. Docufiller heeft ons goed geholpen met dat proces.”

Voor welke middelen/producties gebruikt Yuverta Docufiller?

“We zijn begonnen met de meest eenvoudige middelen (posters, flyers). Later is dit aangevuld met uitnodigingen, opleidingskaarten en bloemkaartjes.”

Hoe zou u het contact met de mensen van Docufiller typeren?

“Zeer prettig, klantgericht (qua meedenken) en professioneel (afspraken nakomen, op de hoogte houden enzovoorts). Wat verder wel belangrijk is, is om één aanspreekpunt binnen de eigen organisatie te hebben. Iemand die ook ‘deskundig’ is en intern uitleg kan geven over het systeem. Dat wordt binnen de locaties ook als prettig ervaren, een training on the job.”

Wat is er voorafgegaan aan gebruik van Docufiller?

“De behoefte aan Docufiller is ontstaan bij de introductie van onze nieuwe huisstijl. Het was een logisch moment binnen de organisatie. We hebben een presentatie gehad, daarna hebben we proef gedraaid met een beperkt aantal middelen en toen zijn we ervoor gegaan. In de praktijk moet dan toch blijken of het iets is of niet.”

Docufiller stelt in alle opzichten eenvoud centraal. Ervaart u dat ook zo?

“Voor 80% ja. Voor sommige dingen moet je toch even weten hoe het zit. Bijvoorbeeld met afbeeldingen of bij copy-paste met oude opmaak van tekst.”

Aan welke doelen van Yuverta levert Docufiller een bijdrage?

“Eén (professionele) uitstraling, als merk, naar buiten toe.”