“Docufiller aanbevelen? Dat doe ik al, het werkt echt fantastisch!”

“Docufiller aanbevelen? Dat doe ik al, het werkt echt fantastisch!”

11 februari 2020

We spraken Christ’l Oosters van Woonpartners Midden-Holland. Christ’l is al 11 jaar senior-adviseur marketing & communicatie (M&C) bij deze woningcorporatie.

Woonpartners is een woningcorporatie met 91 medewerkers, het team M&C bestaat inclusief Christ’l uit drie personen. Daarnaast werken ook andere medewerkers van de organisatie met onze cloud-software. Sinds 2016 gebruiken zij Docufiller.

Hoe het begon

Al langere tijd was Christ’l zoekende naar een oplossing voor de hoge kosten die ze kwijt was aan ingehuurde ontwerpers én naar een manier om met eenduidige huisstijl te werken. Nog niet wetende dat er eenvoudige oplossingen voor bestonden, werden meerdere collega’s opgeleid met de vormgeverssoftware Adobe InDesign. “Het leek ons echter niet de ideale oplossing”. Een andere oplossing? Met een vast bureau gaan werken. Kan, maar dan zouden de kosten voor meerdere ontwerpen uiteindelijk heel hoog zijn. Door met templates te werken, besparen we in de ontwerp- en opmaakkosten. Maar hoe kan je dat beheren en aanpassen?

En toen kwam Docufiller voorbij

“Met Docufiller hebben we dé oplossing gevonden, ik ben er heel erg blij mee” aldus Christ’l. Iedereen binnen de corporatie kan nu communicatiemiddelen maken, die voldoen aan vooraf bepaalde kaders. Het werkt als een fotoprogramma voor fotoalbums waar iedereen ook thuis mee werkt."

“Nu laten we verschillende templates opmaken en daar kunnen we dan mee vooruit voor rollup banners, brochures, flyers of posters. Dat is voordeliger dan steeds iets nieuws te laten ontwerpen voor één middel. De huisstijl blijft op deze manier bewaakt en iedereen binnen de organisatie kan de communicatiemiddelen maken. Je kan niet veel verkeerd doen want kleuren, lettertypes en lettergrootte liggen vast in de template.”

201200107_ovdw_20_0161.jpg     201200107_ovdw_20_9615.jpg

14 banners die opgemaakt zijn in Docufiller t.b.v. de nieuwjaarsreceptie  

Woonpartners Midden-Holland koos ervoor om klein te starten en daarna de templates verder uit te bouwen. “We zijn gestart met, heel simpel, één template. Dat is ook meteen mijn advies. Begin klein en bouw dan verder door. Dat werkt heel prettig. Zorg ook dat je wat varianten hebt voor pagina's binnen dezelfde template zodat je, afhankelijk van de hoeveelheid tekst en beeldmateriaal, het middel kan aanpassen.”

Ook de module E-mailings wordt nu regelmatig ingezet:

"Ik vind het fantastisch dat er achter elke mailing een rapport zit voor de opvolging van de mailing."

Werken met Docufiller

“Eerlijk is eerlijk, je moet er wel met regelmaat in werken. Ik kan er mee lezen en schrijven, ik werk er ook echt best veel mee. Gebruik je het maar heel af en toe, dan is het wellicht iets lastiger. En een pré is vanaf het begin een goede structuur op te zetten zodat je de middelen eenvoudig kan terugvinden.”

Zou je Docufiller aanbevelen?

“Ja! Dat doe ik al. Het werkt echt fantastisch.”

Heb je nog wensen?

“Natuurlijk, we gebruiken ook de mailing tool van Docufiller en importeren nu de nieuwe aanmeldingen nog handmatig. Ik zou dit graag geautomatiseerd hebben via de nieuwe website. Dit kan maar moet nog gerealiseerd worden. Daarnaast hebben we ook nog wel een wens om compleet nieuwe communicatiemiddelen te gaan maken, waar we nog geen bestaand ontwerp van hebben. Denk dan aan brochures en boekjes in verschillende formaten. “

 

blog-maartje-eradus.pngDit blog is geschreven door
Maartje Claassen-Eradus - Contentmarketeer bij Docufiller

 

 

Categorie: Klant interviews
Terug